Adventi Vásár nyílt a Bazilika előtt

Adventi Vásár nyílt a Bazilika előtt
Adventi Vásár nyílt a Bazilika előtt

Ünnepélyesen is megnyílt az Advent Bazilika. Indul a szavazás, másodszor is az Advent Bazilika lehet Európa legjobb karácsonyi vására!

Vasárnap délután ünnepélyes megnyitón hivatalosan is kezdetét vette az Advent Bazilika rendezvénysorozat Budapest szívében, a Szent István téren. A eseményen felkapcsolták a vásár szemet gyönyörködtető fényeit, a Szent István Bazilika segédpüspöke, Mohos Gábor pedig meggyújtotta advent első gyertyáját. A rendezvényre mától lehet szavazni azon az online versenyen, ahol eldől, kié lesz az Európa legjobb karácsonyi vására cím. Az Advent Bazilika 2019–ben egyszer már diadalmaskodott a nemzetközi mezőnyben, a szervezők idén is voksolásra buzdítanak mindenkit, hogy ezúttal is magyaroké legyen a kitüntető cím.

A 2019-ben Európa legjobb karácsonyi vásárának választott rendezvény teljes pompájában fogadja az ünnepelni vágyókat. Annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legnagyobb biztonságérzetben adhassák át magukat az adventi hangulatnak,a rendezők számos, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést foganatosítottak. A vásár központi részébe védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni. Itt kapott helyet a gyönyörűen feldíszített, monumentális karácsonyfa, a rendezvény különleges szelfipontja és itt várja agyerekeket az ingyenesen igénybe vehető korcsolyapálya is. A vásáron közel 100 hazai kiállító - kézműves és gasztronómiai árus - kínálja portékáját. Különleges színfoltja a rendezvénynek a kiállítók házainak külső oldalán elhelyezett, a Fortepannal közösen megvalósított „Advent Anno” című fotókiállítás amelyet, korlátozás nélkül, mindenki megtekinthet.

Az Advent Bazilika a 2019-es első helyezés után idén duplázhat az Európa legjobb karácsonyi vására versenyen. November 29-én 0:00-kor indul az ünnepi rendezvények megmérettetése, ahol a közönség online felületen leadott szavazatai alapján dől el, mely vásár nyeri el a kitüntető címet.

A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy adja le voksát december 10-ig az Advent Bazilkára:
https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/, hogy újra Magyarországé legyen az elismerés.

Galéria